spring naar de inhoud spring naar de navigatie

hoe werkt de behandeling

Het doel van een ontdekkende, psychodynamische of  psychoanalytische psychotherapie is het zoveel ontdekken van gedachtes, gedachten-inhouden of gevoelens waarvan je je niet zo bewust was.  Het meest overtuigend is dat, als een dergelijk onbewust proces zich voordoet in de behandeling en betrekking heeft op jouw idee of gevoel over de therapeut en we dat kunnen zien op dat moment.

Zo kan een voelend ontdekken en begrijpen van jezelf  en je problemen ontstaan, waardoor je meer controle krijgt over klachten en problemen, deze verminderen of zelfs geheel verdwijnen. De structuur van uw persoonlijkheid verandert.  Omdat je jezelf na de therapie veel beter begrijpt en voelend hebt ervaren wat/waarom en wanneer u voelt/doet, wie u bent en hoe dat zo gegroeid is, bent u na een therapie vaak veel milder tegenover uzelf en anderen. Het is bij uitstek de therapievorm die in staat is het soms zeer strenge en negatief kritische geweten te verzachten.

De frequentie van de psychoanalytische psychotherapie kan variëren van  één keer per twee weken tot 2-3-4 keer per week. De duur ervan van 1jaar tot veel langer bij de zgn “bank-analyse”.  Een psychoanalytische psychotherapie van 1-3x per week wordt vergoed door je verzekeraar.